Facem eforturi sa aratam din ce in ce mai bine sau sa mascam anumite defecte aparute odata cu varsta, dar, din pacate, unele produse ne fac mai mult rau decat bine. Produsele de machiaj, pe langa faptul ca au in compozitie chimicale greu de suportat pentru organism, nu sunt atat de "blande" cu pielea noastra si nu intotdeauna te poti increde in etichetele lor.
Stii care este produsul cosmetic care provoaca cele mai multe accidente „cu ranire” la nivel mondial?
Zgariatul globului ocular cu peria rimelului este cel mai intalnit accident petrecut in fata oglinzii. Din pacate, nu e asa amuzant pe cat pare, deoarece acest moment de neatentie sau de lipsa a dexteritatii te poate costa destul de scump: poti face o infectie oculara usturatoare sau, mai rau, o rana care sa-ti afecteze vederea pentru totdeauna.
Ti se mai intampla sa adormi cu machiajul pe fata?Da, tuturor ni s-a intamplat cel putin o data si efectele au fost clare si vizibile a doua zi: pori dilatati, piele incarcata, cosuri, pete. O data, de doua ori nu poate afecta pielea foarte tare sau ireversibil. Insa cea mai comuna greseala pe care o facem este alta, iar ea se repeta aproape zilnic. Folosim mascara, dar atunci cand ne demachiem nu insistam pe zona ochilor, ori demachiantul nu este foarte eficient in a o indeparta. Probabil ca te intrebi de ce ar conta rimelul de pe gene, care oricum nu ia contact cu pielea. Ei bine, in timpul somnului ochii lacrimeaza, iar mascara ajunge pe globul ocular, unde si ramane pe parcursul somnului. Efectele sunt senzatia de nisip in ochi, usturime, ochi rosii si fotofobie. Credeai ca aceste reactii sunt provocate de curent, raceala sau odihna putina? Depinde. Daca ti-ai sters genele bine de tot inainte de culcare, e posibil.
Daca nu… Fii mai atenta data viitoare!Atentie! Rimelul trebuie inlocuit o data la patru luni de la desfacere, obligatoriu. Chiar daca nu a ajuns la data expirarii, arunca-l! Produsele cremoase colecteaza si dezvolta bacterii, iar ochiul, fiind expus, este primul care reactioneaza in contact cu aceste farduri.
Te dai cu lipgloss, dar buzele sunt mereu uscate si crapateAsta se intampla din doua motive: glossul pentru buze nu asigura protectie UV, ba dimpotriva, atrage razele nocive si le amplifica, iar unele produse de acest gen contin o substanta care usuca buzele, dand dependenta de acest accesoriu. Prac